Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2023 | 2665 vizualizari

 

 Astazi va prezint Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari.
Sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, lapte, drojdie, oua, jumari, untura, chimen.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
  • 650 gr faina
  • 450 ml lapte
  • 5 gr de drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 3 oua
  • sare
  • 300 gr jumari macinate
  • 100 gr untura
  • chimen
  • piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari:

Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari

Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. 

Intre timp se cerne faina.

Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, se toarna intr-un castron peste care se sparg 2 oua , sarea si faina cernuta care se amesteca bine cu mana framantand pana cand aluatul incepe sa se desprinda de pe mana.

Aluatul asa framantat se pune la dospit la loc cald aproximativ 30 de minute pana cand isi dubleaza volumul.

Intre timp ne ocupam de pasta cu care vom unge aluatul si anume se amesteca jumarile macinate cu untura, piper si se mai adauga putina sare. 

Cand aluatul a dospit se intinde pe masa, se unge cu pasta de jumari pe care o intindem uniform cu un cutit pe toata foaia dupa care impaturim aluatul sub forma urmatoare: se aduc marginile din stanga si din dreapta spre mijloc, apoi pe cele de sus si jos si se formeaza un patrat. 

Se lasa aluatul la odihnit 15 minute, apoi se repeta operatiunea de a intinde aluatul, uns cu pasta si din nou impaturit pana la terminarea pastei de uns de cate ori este necesar respectand acelasi procedeu. 

La final se intinde aluatul de cca 1 cm grosime , se taie cu un pahar potrivit, se ung cu oul ramas si batut bine peste care se presara chimen. Se mai lasa sa dospeasca in tava 20 de minute dupa care se coc pana au vatra, aproximativ 10 minute la 180 grade . dupa care se reduce la 160 grade inca 20 minute. 

Vezi si reteta de Pogaci cu jumari.

TIPS-URI

1

daca se doreste sau nu va place chimenul, se poate inlocui cu cascaval sau branza telemea

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose sarate cu sunca si ardei